T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

TEKNOFEST’TEN ENDÜLÜS’E

TEKNOFEST’TEN ENDÜLÜS’E

 

Kurumumuz Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde  “öğrencilerin çok yönlü gelişimi için” proje ve  faaliyetler yürütülmeye devam ediliyor. Mayıs ayında TEKNOFEST 2023 İstanbul’a katılan öğrencilerimiz,  okul tarihinde bir ilke daha imza atarak ERASMUS  Dil Öğretimi  Projesi ile İspanya’ya gittiler.  TEKNOFEST’ten Endülüs’e uzanan eğitim öğretim faaliyetleri ile okulumuz Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu,  her alanda ilimizi başarı ile temsil etmeye  ve okul kültürünü geliştirmeye devam ediyor. 

 

Ali Meneviş, Muhammet Ali Taşlı, Sertaç Bingül ve Mustafa Bakar’dan oluşan  okulumuz Endülüs ekibi, Recep Penbe, Hasan Mert Hezer, Mehmet Emin Akıllıoğlu, Mehmet Atakan Kaynak”tan oluşan  Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Endülüs ekibi ile birlikte yürüttükleri Erasmus Projesi kapsamında Endülüs bölgesine gittiler. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinatörü Ferhat Sert Bey de ekipte yer aldı. İlk gün Cordoba şehrinde bulunan Endülüs Emevi Devleti’den kalan en önemli eserlerden biri olan Kurtuba Camii’ni ziyaret ettiler. Cordoba’nın diğer tarihi yerlerine gezi düzenlediler. 

 

Almeria’ya bağlı Adra şehrinde yabancı dil eğitimi veren Secondary School’da bir hafta boyunca Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğrenciler ile birlikte “dil öğretimini geliştirmeye ve dil çeşitliliğini genişletmeye” yönelik çalışmalar yürüttüler. Ayrıca eğitimde kullanılan teknolojiler bağlamında tecrübe paylaşımı yaptılar.

Yurtdışı ve yurtiçi bir çok projenin planlanması ve gerçekleşmesinde öncülük ve rehberlik eden Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürüğümüze ve Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığımıza teşekkür ederiz. 

08-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 14.06.2023 12:58 - Görüntülenme: 108
  Beğen | 4  kişi beğendi